2006-09-24
<< terug

Media n.a.v. officiële aanduiding bij de Kiesraad

Klagen over media aandacht, naar aanleiding van onze officiële aanduiding door de Kiesraad mogen we niet. Dat ons idee en gevoel echter voor het voetlicht wordt gebracht en dat daarmee het bestel geďnspireerd raakt, hetgeen we voor ogen hebben, is een ander verhaal... Enfin...

Ondertussen was Lijst 0 tetterend aan de deur (tja... :-)... kantoor! In de regel is daar niemand tijdens nachtelijke uren), bij de radio LLinke Soep, de Club van 100 en Fresh FM, verschillende interviews voor bladen en sites en als beste nieuwkomer getest door de jongerensite Spunk. Verder loads of vragen van allerlei sites maar ook van onderzoekers en veel van scholen voor projecten en in de maatschappijleer les. Druk dus... Maar nog lange niet genoeg. Hoe kom je nou in de Telegraaf, Volkskrant etc. Gewoon met feesten, festivals en partijen lukte het altijd goed. Waarom niet nu de geest van die activiteiten breder wordt uitgezet? Het zal toch nog wel komen?

Met media en interviews ontstaat dus ook onnoemelijk ruis. De enige strijd, die we wel willen voeren is die tegen de ongeveerkunde! Onderstaand een voorbeeld. De excuses van meneer Lucardie, van de universiteit van Groningen...

Beste mensen,

Gisteravond werd ik in de uitzending 'De Club van 100' gevraagd of ik jullie partij populistisch vond, waarop ik (aarzelend) ja zei. Dat was dom, want nu ik jullie program beter bekijk zie ik dat het eerder anti-populistisch genoemd moet worden. Ik had dus een ander woord moeten gebruiken. Mijn oprechte excuses, ik vind het heel vervelend !

Vriendelijke groet

Paul Lucardie Documentatiecentrum Politieke Partijen Universiteit GroningenOuder nieuws dd 06.09.06

De rubriek van ‘Pauw & Witteman’ is een oprechte poging nieuwe politieke initiatieven aandacht te geven. Jammer dat ze de kijker aan het einde van het item niet even de weg wezen, zodat de kijker zichzelf op onze site een brede mening kon vormen.

SBS6 had haar mening over al die nieuwe partijen al klaar en stampte daar even een vernietigend item over in elkaar. Alle pogingen van zo’n 65 verschillende initiatieven werden in drie minuten tijd, nota bene door een sterk gekleurde campagneleider van de gevestigde orde in elkaar getrapt.

Als we op deze manier praktijk geven aan de vrijheid van meningsuiting en als dit blijkbaar de norm is, dan heeft SBS6, waarvoor onze dank, gisteravond eigenlijk het perfecte item geproduceerd om een door hetZeteltje gewenste open discussie te voeren over de huidige journalistieke code.

Aanstaande vrijdagavond mag hetZeteltje te gast zijn bij het programma ‘Llinke Soep’, tussen 20.00 en 21.00 uur, Radio 1. Misschien kunnen we daar ook een minuutje over spreken. Llinke Soep is een programma van LLink, de kleinste omroep met de grootste idealen. Helemaal hetZeteltje eigenlijk. Luisteren dus!


Reageer op dit item


bron: Veel ruis in de Media...


Uitzending gemist? >>>