2006-07-21
<< terug

Over het Midden-Oosten

Bij de LRVP-hetZeteltje komen uit alle hoeken uitnodigingen binnen om ons uit te spreken voor of tegen, voor zowel Palestina, Hezbollah als voor Israel. Om deel te nemen aan demonstraties tegen de oorlog of zelfs voor de oorlog, omdat deze toch gerechtvaardigd is.

Voor beiden wat te zeggen, beiden te veroordelen? Het is een conflict zonder einde, het is een tegen elkaar opboksen met ieders overtuiging van het ultieme gelijk hebben. In ons huidig menselijk zelfbeeld bestaat geen oplossing voor dit conflict, zoals er ook geen oplossing bestaat voor veel andere problemen, zoals de armoede in de wereld.

We kunnen hier alleen raken, als we een grote stap maken op de evolutie ladder. Het schuilt in overstijgen van eigen belang, in moraal, respect, in ‘Religions are all the Same’, in Samen en gewoon het juiste doen.

Zolang de wereld hiertoe niet in staat is, bestaat er ook geen oplossing voor het Midden-Oosten conflict. Er past alleen het buigen van het hoofd, een diepe schaamte voor het optreden van de leiders en het tonen van een groot medeleven met iedere betrokkene.

Een demonstratie in Nederland heeft geen zin. Tenzij de verschillende groepen het Samen zouden doen en bovenstaand gedachtegoed zouden uitdragen. Wat zouden we aan een dergelijke manifestatie graag meedoen.


Reageer op dit item


bron: Geen zicht op een einde... integendeel!


Reacties

Auteur: jan
Datum: 2007-04-19
Reactie:
iets waar we niet trots kunnen zijn

Auteur: mike
Datum: 2007-04-17
Reactie:
ik lees dit stukje over jullie gedachten goed en lees ik voornamelijk het woord SAMEN!!! Ik denk als jullie dit ook zouden doen samen met andere kleien parijtjes aan de gang heb je meer kans op een zetel dan nu lijkt me SAMEN toch!!! En dan nog over een aantal zaken zoals irak en in nederland bepaalde dingen zich afspelen !! Berusten deze onderwerpen op de waarheid , VEEl dus niet , wat ik hier mee wil zegge dat misschien een heel ander pad op te gaan dan de reuliere politiek cda pvda vvd enzooort !! Wat in de volksmond wordt toch eigenlijk altijd wel gezegd >>>> MAAKT NIET UIT WAT WE STEMMEN IS TOCH EEN POT NAT !!!! <<< de mensen vragen om iets anders ! Heb ik alleen nog vraagje las dat stuk van de grondwet , staan daar ook wetvoorstellen van jullie tussen of hebben jullie ook wetvoorstellen geschrapt ??? En staan deze aangevinkt , stukje gelezen ervan maar kwam niet iets tegen zo van ,o ja dat hebbenze veranderd !! kennen jullie deze site trouwens staan veel leuke dingen misschien iets bruikbaars , beetje de an dere kant van het nieuws !! http://www.niburu.nl/ groetjes mike