2006-10-16
<< terug

Stop fout vlees...

We kondigden al eerder aan dat Milieudefensie in voorbereiding was van een grootste campagne tegen fout vlees. De campagne is breed opgezet en maakt gebruik van de mogelijkheid tot het indienen van een burgerinitiatief in de Tweede Kamer. Hiervoor moet je 40.000 handtekeneningen hebben verzameld, een en ander natuurlijk weer niet digitaal maar lekker ouderwets op een kaartje. Als je dit voor elkaar hebt, komt het initiatief op de TK agenda.

Lees, kijk en ondersteun een en ander op de website 'Stop fout vlees'. Of wil jij nu nog langer weglopen bij de supermarkt met je stukje vlees, wetende dat er geen kosjere verhalen achter schuil gaan?OUDER NIEUWS de datum 11.07.06

Milieudefensie en haar jongerenafdeling JMA zijn volop in voorbereiding van een campagne tegen de bio-industrie.

Wellicht bestaat er enige verwarring rond het begrip bio-industrie maar in het woordenboek staat toch echt het houden van intensieve veehouderij bijvoorbeeld door het gebruik van legbatterijen. Het staat dus haaks op biologische teelt. Een ei van een bio-kip komt dus uit een legbatterij en niet van een heerlijk, vrolijk op het land rondtokkelend kippetje.

Eens en te meer reden dus om eens rond te neuzen op de verschillende websites van milieusdefensie en te kijken wat jij eraan kunt doen. De jongeren hebben zelfs verschillende functies openstaan om je actief in te zetten voor de campagne of anderszins actief te worden binnen de organisatie en nog tijdens je studie een aardige regel op je cv bij elkaar te werken.

Wij hebben er in ons 'Sociaal Programma' natuurlijk ook voldoende aandacht voor. Matig vleesconsumptie (je hebt niet veel nodig) en eet 'eerlijk' vlees. Ook is een groter bewustzijn belangrijk. Een dag naar het slachthuis om je eigen koe klaar te maken tijdens je Sociale Toekomst Stage bijvoorbeeld. Dit zou je dan kunnen overslaan als je ervoor kiest geen vlees meer te eten.


Reageer op dit item


bron:

Stop fout vlees actie site >>>
Reacties

Auteur: Willeke. van O.
Datum: 2007-08-22
Reactie:
Ik blijf het schandalig vinden, dat ze in kleine kooitjes zitten, Laat ze lekker scharrelen, dan doen wij toch ook!!? Arme kippen, wij beslissen erover omdat wij toevallig een paar hersencellen hebben gekregen. Een dierenvriend..