Uit het dagboek van de initiatiefnemer...

Deze tekst is geplaatst omdat het nauwelijks nog uit te leggen is, waar het zo rustig is bij het Zeteltje, terwijl er van alles gebeurd, de boel toch echt niet doodbloedt en een gezicht gemist wordt bij het initiatief... Welnu, ta da... Hier is die dan... Recht uit het hart...


03.02.05
‘Vanaf nu moet je maar eens ophouden met je druk te maken over alles. Het zal nog een tijd duren, dan zul je een bepaalde rust vinden en kom je in een positie dat je alles aan iedereen zult kunnen geven’... was uiteindelijk de gedachte die na jaren bij me terugkwam. Sluimerend in bed liggend na een droom, waarin ik volledig een Extrema evenement voorbereidde, doordrenkt met Zeteltje gedachten. Heftige nacht...

Je bent me toch ook ergens aan begonnen en bent gewoon ook te heftig gestopt met het leven dat je leidde afgelopen jaar. Je relatie, Extrema en alle randactiviteiten daarbij (Belangenvereniging etc.). Daarnaast vanuit overtuiging gestart met een nieuw initiatief, waarbij ik gewoon dezelfde maar ook nog grotere problemen ondervind, dan dat ik dat veel jaren geleden ondervond met Marcel bij de start van Extrema.

Daarnaast is het ook geen aangenaam jaar geweest. Mijn operatie was toch wel heel heftig bijvoorbeeld. Met Mam gaat het gewoon niet goed... En kan opeens ook maar niet meer zeggen, dat ik nooit ziek ben. Rond thans de tweede keer een week griep af. Het zijn toch indicaties. Geestelijke druk, verminderde weerstand, een virusje en... prijs!

Wil je dit oplossen, dan moet je een keuze maken. Een keuze maken en daar niet meer aan twijfelen. Ervoor staan en er volledig voor gaan. Je moet op een bepaalde manier blind worden, dat is je doel en niets anders. Als het niet linksom wil, dan maar rechtsom. Gebeurd het niet zo, dan maar zo.

Je grootste keuze, die je echter zult moeten maken is de keuze over je IK. Bij alle gesprekken, bijeenkomsten etc kom je er op uit. Mensen begrijpen het niet, dat je wil gaan voor een gedachtengoed zonder jezelf te profileren. Het wordt gezien als JOUW gedachtegoed, dus moet JIJ ervoor staan. Ik doe dat ook, maar kan het niet wat moderner? Hoezo tegenstrijdig! Het initiatief is gewoon buitengewoon goed ontvangen, natuurlijk mitsen en maren en men is het erover eens dat het niet om een IK moet gaan, maar als je dat zo vorm wil geven, haakt men af omdat er geen IK is. Wel... halleluja!

Nu maar eens goed Carnaval vieren, je geest de ruimte geven in Thailand en dan is het alweer voorjaar; knoppen in de bomen, fluitende vogels, mooie luchten. Dan gewoon een jaar verder en dan zien we het wel. Het hoeft niet goed te komen... Hoe of wat dan ook, dat is het al...( Sander )


Index
/ Terug